Cégvilág

Karácsony Floridában 47 ezerért - Megfizethető luxus-ötletek

A válság úgy tűnik, nem csak az átlagos, hanem a luxus kategóriában is érintette a szállásadókat és utazásszervezőket. Aki most kezdi a foglalást, elképesztően alacsony árakon juthat el egzotikus helyekre.

"Olyan luxus intézmények kezdtek leárazásba, amelyek ezt korábban soha nem tették" – nyilatkozta a New York Times-nak a luxusutakat forgalmazó Classic Vacations vezetője. A legjellemzőbbek az ingyenes napok és repülőjegyek. A New Yorkban és Miamiban található Four Seasons hotelek például két napos foglalás esetén a harmadik napot ajándékba adják. A floridai Boca Raton Resort & Club pedig két egybenyíló szobát ad 249 dollárért (47 ezer forint) az ünnepek ideje alatt.

A South Beach-en lévő Angler’s Resort 260 dolláros napi árért adja karácsonykor szobáit, amelyek egyébként csaknem kétszer ennyibe kerülnek. De ugyanitt a Hotel South Beach is kínál 267 dolláros szobákat – ez az ár az utószezonénak felel meg.

A Karib-tengeri szigeten fekvő Bitter End Yacht Club eddig soha nem hirdetett akciókat, de most 25 százalékos kedvezményt ad az áprilisi szobaárakból. Az Anguillán található CuisinArt Resort & Spa pedig 500 dolláros ajándékutalványokat ad azoknak, akik január és március között látogatnak el a hotelbe.

A fentiekhez hasonló luxusüdülőhelyek azért kényszerülnek ilyen lépésekre, mert számos tényező sújtja őket a válság kapcsán. Az üzletemberek egyszerűen takarékoskodni szeretnének. A nagyvállalatok is csökkentik költségeiket és ráadásul nem kockáztatják meg, hogy a válság közepette egy luxus üdülőhelyen lássák meg őket. A nehézségek miatt a szállásadók kénytelenek harmadik szereplőn keresztül értékesíteni: a kifejezetten luxusüdülésekre szakosodott weboldalak forgalma jelentősen megnőtt az utóbbi időben.

A szakértők szerint aki a legnagyobb kedvezményekre vágyik, annak érdemes közvetlenül Újév után utaznia, ekkor ugyanis jellemzően nagyon alacsony a forgalom.


[enews_gallery id='408036']

Florida Miami Karib-tenger New York
Kapcsolódó cikkek