Cégvilág

Megágyaztak a színvonalas betegellátásnak

A berni Inselspital lecseréli 3-5 éves ágyait, amelyek több mint felét a svájci székhelyű Politeon Alapítvány veszi át, és adományozza a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, mely a sanofi-aventis/Chinoin támogatásával gondoskodik a magyarországi szétosztásról.

A Svájcban élő magyar üzletember, Bajzát Olivér, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a sanofi-aventis/Chinoin közös együttműködésének, a „Megágyazunk a színvonalas betegellátásnak” programnak köszönhetően az ország tizenegy kórházának korszerűsödik a felszereltsége, válik kényelmesebbé a betegek kórházban töltött ideje, és könnyebb lesz az ápoló személyzet munkáját.

Ötven ágyat ma ünnepélyes keretek között a Péterfy Sándor utcai Kórház vezetőségének adtak át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a sanofi-aventis/Chinoin. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, Kozma Imre atya arra hívta fel a figyelmet, hogy bár senki sem szeret kórházban lenni, ha az ott töltött időt minél emberibb körülmények között tölthetik a betegek, a gyógyulás is gyorsabban megy majd. A kezdeményezésben jelentős szerepet vállaló sanofi-aventis/Chinoin vezérigazgatója, Frédéric Ollier szerint a korszerű gyógyszerekkel és színvonalas ellátással lerövidíthető a gyógyintézményben tartózkodás ideje, mely nem csak szociális, de fontos gazdasági kérdés is egyben.

Budaházy Emil, a Péterfy Sándor utcai Kórház főigazgatója úgy fogalmazott: nagy segítséget jelent az adomány abban, hogy a fekvőbetegek minél kedvezőbb feltételek mellett tölthessék gyógyulási idejüket. A program támogatói és kedvezményezettjei remélik, hogy a kormányzati, az üzleti és a civil szféra összefogásának köszönhetően ezentúl is lehetőség nyílik majd a magyar gyógyintézmények felszereltségének további fejlesztésére.

kórházi ágyak sanofi-aventis/Chinoin adomány
Kapcsolódó cikkek