Cégvilág

Virtuális videó-parti - Új Facebook-szolgáltatás

A Facebook bevezette Connect nevű új szolgáltatását, amelynek segítségével a közösségi oldalon létrehozott profilunkkal böngészhetünk egyes weboldalakat. Az alkalmazás segítségével a kisközösségek akár virtuálisan összegyűlhetnek egy közös videózásra.

A Connect lényege, hogy a Facebookon regisztrált felhasználók adataikat és közösségi hálózataikat tovább terjeszthessék a világháló más weboldalaira is – tudósít a BBC. Ehhez persze az adott weblapoknak is aktívan hozzá kell járulniuk, eddig a Discovery, a Digg nevű közösségi hírportál és Hulu videómegosztó csatlakozott a programhoz.

Az érintett webhelyek visszajelzést küldenek a felhasználóknak arról, mit csináltak ugyanezen a helyen a barátok és mit hogyan értékeltek. A Facebookon létrehozott hálózatok továbbépítésével a közösségi oldalon összegyűlő baráti közösségek például "találkozhatnak" a Hulun, hogy együtt nézzenek meg egy videót.

A Facebook közlése szerint a Connecthez bármilyen weblap csatlakozhat, a portál reményei szerint a minél szélesebb hálózat kiépítésével a Facebook még vonzóbb lesz a hirdetők számára. Az elképzelt cél, hogy a Facebook ne egy legyen a sok látogatott webhely közül, hanem olyan portál, amely kiindulópontul szolgál minden más website meglátogatásához.

Hulu Digg Connect discovery Facebook
Kapcsolódó cikkek