Cégvilág

A fogyasztási cikkeken fog spórolni a lakosság - Bajban a kiskereskedők

Minden korábbinál nehezebb időszak előtt áll az ágazat. A közelmúltban esett az ipari terme-lés, sokaknak drágult a hiteltörlesztése, és a tavaly bejelentett csoportos létszámleépítéseket mostanában hajtják végre.

Ezek következtében jelentős vásárlóerő-csökkenés és emiatt a fogyasztás zuhanása várható bizonyos régiókban, amely a környékbeli kereskedelmi vállakozások egy részének akár a csődjét is okozhatja.

A lakosság ugyanis az idén szintén a tartós fogyasztási cikkeken fog spórolni – mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára, kiemelve: az idei már a harmadik olyan év lesz, amelynek során esik a fogyasztás.

Ez azt is jelenti, hogy a kereskedelmi vállalkozások az utolsó tartalékukat élik fel, ha maradt egyáltalán. Az OKSZ szerint a novemberi és különösen a decemberi forgalom sok tekintetben meghaladta a várakozásokat, ennek alapján az egész évre vetítve az élelmiszer- és a ruházati forgalom elérhette a 2007-es szintet.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

kiskereskedő Vámos György fogyasztás Országos Kereskedelmi Szövetség OKSZ
Kapcsolódó cikkek