Cégvilág

A Jaguar pihenni készül - Két hétre leáll a birminghami gyár

A Jaguar Land Rover bejelentette: két hétre leállítja a Jaguár autókat összeszerelő birminghami telephelyének működését. A múlt héten a cég közölte: 450 brit alkalmazottjától válik meg a gazdasági nehézségek miatt.

A 15 ezer brit alkalmazottal működő Jaguar Land Rover már tavaly novemberben közölte: soha nem tapasztalt üzleti környezetben kell működnie. A cég vezetése jelenleg a szakszervezeti képviselőkkel tárgyal arról, hogyan lehet a költségeket további elbocsájtások nélkül csökkenteni – jelenti a BBC.

A birminghami gyár a mai bejelentés szerint két hétre leállítja a termelést – itt szerelnek össze minden XF, XK és XJ modellt, a leállás miatt 3 500 alkalmazott megy kényszerszabadságra.

A Jaguar Land Rovert júniusban vásárolta meg a Fordtól az indiai Tata, 1,7 milliárd fontért (533 milliárd forint). Az akvizíció óta háromszor csökkentették a termelés a brit telephelyeken, holott júniusban Ratan Tata még úgy nyilatkozott: két legendás brit márkáról van szó, amelyek előtt nagy fejlődési lehetőség áll. Azóta a Tata saját, indiai ágazata is gyengült.

Land Rover Tata Birmingham Jaguar
Kapcsolódó cikkek