Cégvilág

Együnk étcsokoládét! Fogyaszt és serkenti a szexuális teljesítőképességet

A fekete csokoládé fogyasztásától csökken az étvágy és értágító hatása miatt növekszik a szexuális teljesítőképesség - számolt be az étcsokoládéval végzett legújabb kutatásokról a Magyar Elhízástudományi Társaság elnöke.

A dán vizsgálatot 16, önként jelentkező, egészséges fiatal férfi részvételével végezték. Véletlenszerű választás szerint, tizenkét órás koplalás után először vagy fekete, vagy tejcsokoládét ettek, majd a következő alkalommal fogyasztották a másik változatot. Miután a tízdekás csokitáblát elmajszolták, öt órán keresztül félóránként kitöltöttek egy kérdőívet, ami arra vonatkozott, hogyan érzik magukat, nem ennének-e valamit, mit szeretnének folytatásként fogyasztani. A csokoládé lenyelését követően öt és fél óra múlva a résztvevőknek pizzát tálaltak fel. Kiderült, hogy a fekete csokoládét fogyasztók tovább bírták evés nélkül, 15 százalékkal kevesebbet fogyasztottak a pizzából.

Javítja a szexuális teljesítőképességet is A fekete csokoládé olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek csökkentik az inzulinrezisztenciát, így a szervezet cukorfelhasználása javul - fejtette ki a Magyar Elhízástudományi Társaság elnöke. Halmy László hozzátette: az elmúlt hónapokban végzett kutatások azt is igazolták, hogy az étcsokoládé értágító hatású, így javul a szexuális teljesítőképesség. A professzor az étcsokoládé további jótékony hatásai között említette, hogy csökkentheti a vérnyomást és a koleszterin mennyiségét, valamint a véralvadást is fékezi.

fogyás étcsokoládé szexualitás
Kapcsolódó cikkek