Cégvilág

Erős idegzetűeknek! Íme a Yahoo-vezér kereseti kimutatása!

Nyilvánosságra került Carol Bartz fizetése, az összes kompenzációval, juttatással, részvénnyel és prémiummal. Az, hogy a pénzügyi gurunak sikerül-e újra versenyképes állapotba hozni a vállalatot a Google mellé csak az év végére fog kiderülni.

Carol Bartz a Yahoo új vezérigazgatója 19 milliós kompenzációs csomagot kap 2009-re. Emellett a vállalat havi egymillió dollárt fizet azért, hogy a vállalatot újra versenyképessé tegye. Bartz-nak további 10 millió dollár üti a markát cserébe azért, hogy otthagyta az előző munkahelyét az Autodesk-et vállalatot, ezzel a végkielégítését kapta meg. Természetesen a juttatási csomag sem maradhat le a számláról, amit februárban kap meg.  Ez hozzávetőlegesen 8 millió dollár lesz, az egyébként sem csekély fizetéshez.

További 5 millió dollár értékű részvényt kap a Yahoo-tól, azonban kereskedni vele csak négy év elteltével után tud, a manipuláció elkerülése végett. Az éves bónusza 2 és 4 millió dollárra tehető attól függően, hogy mennyire sikerül a vállalatot fellendítenie - adta hírül a Reuters.

Carol Bartz híres menedzser, ezért az informatikai világ kíváncsian várja, hogyan akarja a Yahoo-t fellendíteni.

részvény Yahoo fizetés Carol Bartz
Kapcsolódó cikkek