A különösen hideg időjárás miatt az E.On Hungária csoport ideiglenesen felfüggeszti a fizetési hátralékot felhalmozott lakossági fogyasztók kikapcsolását az áram-, illetve gázszolgáltatásból. A felfüggesztés várhatóan a szélsőségesen hideg időjárás elmúlásáig tart.

Tekintettel arra, hogy a közelmúltban sajnálatos módon több haláleset is történt a rendkívül hideg miatt, a társaság úgy döntött, hogy ideiglenesen felfüggeszti azon háztartások kikapcsolását az áram- és gázszolgáltatásból, amelyek jelentős tartozást halmoztak fel, és amelyeknél emiatt ki kellene kapcsolni a gázt vagy az áramot.

Mint ismeretes, Szabó Máté országgyűlési biztos felhívást tett közzé a hideg okozta halálesetek megelőzése érdekében. Az E.On Hungária csoport vezetősége felelős magyarországi vállalatként minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy ne történjen több tragédia a zord időjárás miatt, ezért döntött a hátralékos lakossági fogyasztók kikapcsolásának ideiglenes felfüggesztése mellett. Eszerint azokat a fogyasztókat, akik akár áram-, akár gázszámlájuk rendezésével elmaradtak, és az E.On Hungária már tájékoztatta a szolgáltatás várható felfüggesztésének időpontjáról, egyelőre nem kapcsolják ki a fogyasztásból. Az enyhülés kezdetével azonban az E.On megvonja a szolgáltatást érinett adósaitól, ha addig nem rendezték a hátralékukat.