Cégvilág

Hilton fejlesztések Szaúd-Arábiában és Oroszországban

A Hilton Hotels Corporation (HCC) stratégiai fejlesztési szerződést kötött az Abdulmohsen Al-Hokair Group csoporttal, amelynek értelmében 13, a Hilton Garden Inn márkához tartozó szállodát nyitnak az országban összesen 2500 szobával.

A szállodákat a Hilton üzemelteti, és az elsőt még az idén megnyitják Rijadban. A következő öt évben hotelt épít a Hilton Al Khobarban, Dammaman, Jubailban, King Abdullah Economic City-ben, Taifban, Tabukban, Hail/Buraydah-ban és Yanbuban. A Hilton Garden Inn célcsoportját a közepes árszegmenst kereső turisták alkotják. A szobák legalább 28 négyzetméteresek, és a szállodáknak van éttermük, lounge-uk és üléstermük is. Mostanáig négy szállodája van a Hiltonnak Szaúd-Arábiában.

A Hilton Oroszországban is nagyléptékű fejlesztésekbe kezd. Oroszországban 70 szállodát nyit a következő 10 évben, ebből 20-at Moszkvában. A házak fele a Garden Inn, 15 százaléka az olcsóbb kategóriás Hampton, 35 százaléka pedig a Doubletree márkanevet viseli majd. Luxushotelek Moszkvában és Szentpéterváron épülnek – írja a Vendég&Hotel online.

A Hilton következő 211 szobás, ötcsillagos magyarországi szállodája idén nyílik meg Visegrádon, tervek szerint az év harmadik negyedében. A Hilton-lánc további fejlesztést tervez a közeljövÕben Budaörsön, a 120 szobás Hilton Residence Buda Hills a tervek szerint 2010-ben nyit majd.

szállodafejlesztés Hilton Hilton Residence Buda Hills Hampton Doubletree
Kapcsolódó cikkek