A cég akciójában szereplő kések nem kínai bóvlik. Ha így van, bőven megéri az üzlet a neves pécsi késes, Helmrich Ferenc és fia, Zoltán szerint is - írja a bama.hu. Ha hozzáférünk a pontokhoz.

Több jelzés után magunk tapasztaltuk meg a pontgyűjtést, és három hét alatt Pécsett nem egy olyan pénztárossal találkoztunk, akik, vásárlási összeg ide vagy oda, valószínűleg „pofára mentek”. Ügyeltünk arra, hogy előttünk mindig egy legfeljebb középosztálybeli, az ezrest súroló vásárlási határú hölgy legyen. Kapta a pontot, majd utána, az előző érték többszöröse után, a fiatal pénztáros átnézett rajtunk, a következő vevőre. A pontok helyben maradtak.

A cég kommunikációs igazgatója, Laber Zsuzsa, kérdésünkre megerősítette: a pénztárosok a pontok tekintetében is szoros elszámolásban vannak. Megesik, hogy a vevő nem kéri a pontot, és megesik, hogy a pénztáros, a rohamban, elfelejti a pontozást. Ha valaki károsultnak érzi magát, blokk ellenében jelentkezhet az adott üzletben. Az egyik internetes árverési oldalon egyébiránt ott vannak a késes hűségpontok is: például egy teli, 80 pontos füzet kikiáltási ára 825 forint.