Cégvilág

Ismeretlen autó a detroiti show sztárja - Fotók!

A Nissan és a Honda visszalépésével megnyílt a tér a kicsi, innovatív autógyártók előtt. A Tesla elektromos sportautója a nemzetközi autószalon egyik sztárja. A cég ezer darab eladását tervezi.

A detroiti nemzetközi autószalon a szakma egyik legfontosabb seregszemléje, idén azonban a gazdasági nehézségek miatt olyan gyártók hagyták ki, mint a Honda vagy a Nissan. Mivel a legnagyobb cégek egy része nem látható, a figyelem a kisebb gyártók felé fordul – írja a Detroit News.

A Tesla nagy feltűnést keltett tisztán elektromos üzemű Roadsterével, amelyből eddig mindössze 147 darab készült. Az ingadozó benzinárak és a környezetvédelmi követelmények hozzájárulnak a szektor fejlődéséhez, becslések szerint 2020-ra akár az amerikai autók 12 százaléka lehet elektromos hajtású.

Az autó 109 ezer dollárba (24 millió forint) kerül és akár 393 kilométert is képes megtenni egy feltöltéssel. A cég idén ezer autó eladását tervezi, 2011-ben pedig egy jóval olcsóbb szedánt mutatnak be. A Tesla vezérigazgatója a 37 éves aki 300 millió dollárt keresett a PayPal megalapításával és üzleti felhasználásával. Az üzletember 160 millió dollárt fektetett az autógyárba.

A Casesa Shapiro Group szakértője szerint a helyzet az újoncoknak kedvez, ugyanakkor ilyen alacsony eladási számok mellett nehéz kifizetődővé tenni a vállalkozást. A Teslához hasonló kezdő cégek a nagyok távolmaradásával most plusz esélyt kapnak. Erre szükségük is lesz hiszen a tervek szerint hamarosan a Nissan, a Toyota és a Ford is elektromos modellekkel jelentkezik.


[enews_gallery id='497250']

elektromos Detroit show Tesla
Kapcsolódó cikkek