BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Keleti gáz nem jön - Apadnak a hazai készletek!

A Magyar Energia Hivatal megtudakolta, meddig járathatók még csúcsra a hazai tárolók. Szombatig. Közben nem lett semmi az újraindított ukrajnai gáztranzitból.

A hazai kereskedelmi tárolók még január 20-ig alkalmasak csúcsra járatásra, azaz napi 53,5 millió köbméter földgáz kivételére, akkortól viszont február 11-ig már csak 90 százalékot tudnak teljesíteni, tájékoztatta a Világgazdaságot Kutas István, az E.On Földgáz szóvivője.

A keleti import nélküli helyzeten javít, hogy az időjárás enyhül, így csökken a gázigény is. Csökken a hideg Németországban is, ennek köszönhetően nőnek a Ruhrgas exportlehetőségei. Ám magyarországi leányvállalata mellett még sokan állnak nála sorba. A szóvivő várakozásai szerint, amíg Magyarországon van gáz, jut azon déli szomszédainknak is, amelyek csak itteni termelésű, illetve rajtunk keresztüli nyugati földgázt tudnak használni.
Gáz továbbra sem érkezik Ukrajna felől.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.