Cégvilág

Ki venné meg a Középületépítőt?

Ismét lábra kapott a hír, hogy megmenekülhet a csődtől a napi likviditási gondokkal küzdő Középületépítő (Közév) Zrt., ugyanis jelentkezett egy vevő, amely – az Index információi szerint – megvenné az állami tulajdonos (az MFB Invest) teljes részvénycsomagját, továbbá a másik nagy tulajdonos, a Hídtechnika Kft. tulajdonában lévő részvények felét, így a cég kétharmada lehetne az övé.

A hírportál építőipari forrásokból úgy tudja, a szakmai befektető egy a magyar magasépítési piacon meghatározó szerepet betöltő cégcsoport lenne.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Közév csőd szélére került, fő tulajdonosai nem  kívánnak pénzügyi segítséget nyújtani. Sorsával kapcsolatban több forgatókönyv is felvázolható, ezek közül a legderűlátóbb, hogy sikerül szakmai befektetőt találni.

A vevővel kapcsolatban azonban nincs hivatalos megerősítés, teljes a hírzár. Olyannyira, hogy még a cégnél sem tudnak semmit a rejtélyes jelöltről. Mint értesültünk, oda még a „szele sem ért el” a hírnek, pedig örömmel fogadnák, ha valóban ez a verzió lenne a befutó.

Egyelőre nem is veszik készpénznek a hírt, hiszen egy komoly vevő nem vesz zsákbamacskát, megnézi, mibe fekteti a tőkéjét, s – titoktartás mellett – átvilágítja a magáénak akart céget. Ez azonban nem történt meg.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Középületépítő Hídtechnika Közév
Kapcsolódó cikkek