Cégvilág

Óriási a forgalom a Csalagútban - Eurostar-fotók!

A La Manche csatorna alatt közlekedő Eurostar gyorsvonat jegyeladásai 11 százalékkal növekedtek a tavalyi évben. Decemberben 15 százalékkal többen utaztak a kontinensről Londonba.

A gyenge font nem minden cégnek okoz gondot: a Nagy-Britannia és a kontinens között közlekedő Eurostar például jelentős forgalomnövekedésről számolt be – tudósít a Times Online

A cég vezérigazgatója szerint decemberben 15 százalékkal többen utaztak Londonba a Csalagút alatt közlekedő vonattal – a francia és belga vásárlók számára megéri a brit fővárosban vásárolni.

A gyorsvasút segítségével többek között Párizsból és Brüsszelből közvetlenül utazhatnak Londonig a leendő vásárlók, méghozzá akár 135 perc alatt.

A cég 2008 egészét tekintve 11 százalékkal 664 millió fontra (205 milliárd forint) emelte eladásait. A javulás részben a High Speed 1 nevű vonal reklámozásának köszönhető: ezen az útvonalon a londoni St. Pancras nemzetközi állomásról közvetlenül a Csatornához juthatnak az utasok.

Az Eurostar véleménye szerint a szeptemberi tűzeset károsan befolyásolta forgalmukat, de a gazdasági válság hatásait nem érzik meg.


[enews_gallery id='380196']

Eurostar London Brüsszel Párizs Csalagút La Manche
Kapcsolódó cikkek