Cégvilág

Danubius-hotelek - A legnagyobb bevételi forrás csökkent

Az idei első fél évben 12 százalékpontos foglaltságcsökkenéssel számol a Danubius Hotels Group magyarországi egységeiben Tóbiás János, a csoport gazdasági igazgatója.

A vállalat által közzétett utolsó negyedéves gyorsjelentésből kiderül: tavaly éves szinten 2 százalékponttal, 63,1 százalékra esett a Danubius-házak foglaltsága. Tóbiás János szerint a kedvezőtlen körülmények éppen a vállalat legnagyobb bevételi forrását magyarországi üzletágban éreztették hatásukat.

Tavaly erős első negyedévvel indultak a hazai piacon, ám az utolsó negyedben már 6 százalékos foglaláscsökkenést regisztráltak. A Danubius összes szegmensében visszaesett a szállodák telítettsége, kivéve a cseh piacon, ahol 71,9-ről 73,7 százalékra emelkedett a hotelek átlagos kihasználtsága.

A Danubius Hotels Group 47,17 milliárd forintos árbevétel mellett 197 millió adózás előtti veszteséget könyvelt el tavaly, szemben az egy évvel korábbi 47,34 milliárd forintos forgalommal és 1,7 milliárdos profittal. A szállodacsoport működési eredménye 53 százalékkal volt kevesebb a 2007-ben regisztrált 2,91 milliárd forintnál, míg az EBITDA 21 százalékkal, 6 milliárd forintra esett vissza a bázisévhez képest.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

eredmény foglaltság hotel szálloda Danubius jelentés Danubius Hotels Group
Kapcsolódó cikkek