“Az ólommentes forrasztási technika elsajátításával az SE-S804 széria környezetbarát és rendelkezik RoHS tanúsítvánnyal is” – nyilatkozta Jin-soo Lee a Toshiba Samsung Adattároló Technika stratégiai kommunikációs igazgatója. “Az új külső DVD-írók többféle színben kaphatóak, kompakt méretük pedig kifejezetten könnyen hordozhatóvá teszik őket” – tette hozzá.

A Samsung teljeskörű WriteMaster optikai lemez szériájával az SE-S084 olyan speciális technológiákat kínál, mint a SAT sebességszabályozó technológia, a TAC görbületkompenzációs technológia és a kettős OPC technológia, melyek lehetővé teszik a legjobb teljesítményt. A Buffer Under Run Free Technology támogatja a biztonságos írást magas sebességen és a Magic Speed és az ABS automatikus kiegyenlítő rendszer technológiák csökkentik a rázkódást és az írás által kiváltott zajt. Az új külső DVD-írók Macintosh kompatibilisek.

Az új külső DVD-írót az alábbi kiszerelésekben lehet választani: 8X DVD+R és DVD+RW, 6X DVD+R és –R Dual Layer író és az 5X DVD-RAM író fekete, fehér, ezüst, rózsaszín, kék, világoskék és vörös színekben. A DVD-írók ajánlott fogyasztói ára 15.000 forint. A még különlegesebb megoldásokat kedvelő vásárlók számára elérhető egy slot-in technológiával működő verzió is, mely csak ezüst színben lesz kapható és lehetővé teszi a DVD-írás mellett a LightScribe technikával működő lemezfeliratozási funkciót is.

A termék ajánlott fogyasztói ára 18.800 forint.