Cégvilág

Jó évet zárt tavaly az Állami Nyomda

Az Állami Nyomda Nyrt. 14,6 milliárd forint nettó árbevételt és 1,6 milliárd forint üzemi eredményt ért el 2008-ban. Ez utóbbi 13 százalékos növekedést jelent az előző évhez viszonyítva – olvasható a vállalat közleményében.

Az EBITDA a bázis időszakhoz képest 9 százalékkal, 2,2 milliárd forintra emelkedett. A tervezett 15 százalékos EBITDA margin mellett elért 1,3 milliárd forintos konszolidált nettó eredmény 14 százalékos növekedést mutat. A 2008-as teljesítmény hatására a Társaság egy részvényre jutó eredménye (EPS) 91 forint.

A profiltisztítás következményeképpen tavaly nagy szerepet kaptak, magas hozzáadott értékkel rendelkező termékek, mint a kártyagyártás és megszemélyesítés, illetve a biztonsági termékek és megoldások, amelyekből elkönyvelt ábevétel szintén emelkedett tavaly. Az előző évhez viszonyítva nőtt az exportértékesítés is, amely az árbevétel 10 százalékát teszi ki. Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója a jövőben is stabil jövedelmezőségre és eredményes működésre számít.

Állami Nyomda nyomdaipar papíripar
Kapcsolódó cikkek