Cégvilág

Sikerül-e "lenyomni" a dohányipart? A játszma újrakezdődik

Egy floridai bíróság már kimondta, hogy egy negyven éve erősen dohányzó férfi a nikotinfüggés következében halt meg. A kérdés az, sikerül-e rábizonyítani a Philip Morrisra, hogy reklámjaival szándékosan megtévesztette az amerikaiakat a dohányzás hatásait illetően.

A nagy figyelemmel kísért eljárás következő szakasza a mai napon kezdődik. Az özvegy, Elaine Hess ügyvédje ekkor azt próbálja majd bebizonyítani, hogy a tüdőrák miatt életét vesztő férfi a Philip Morris megtévesztő gyakorlata miatt vált függővé – tudósít az AP.

"A bíróság sokat hall majd arról, mit művelt a dohányipar az elmúlt évtizedekben" – mondta Hess egyik ügyvédje. A floridai legfelsőbb bíróság korábban már leszögezte, hogy a dohányipari vállalatok tudatosan adtak el az egészségre káros termékeket és elkendőzték a termékek káros hatásait. Ugyanakkor azt is hozzátették, hogy minden esetet egyenként kell megítélni.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a család mekkora kártérítést követel majd, de valószínűsíthető, hogy dollármilliókat. Northeastern University jogi karának vezetője szerint biztosra vehető, hogy a cégeket szembesíti majd tetteikkel. A Philip Morris az ügy kapcsán csak annyit közölt: nem adja fel a harcot.

Philip Morris ügyvéd nikotin Florida cigaretta dohányzás
Kapcsolódó cikkek