BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új vezér a Kopint-Datorg élén

Hétfőtől Oláh István tölti be a Kopint-Datorg Zrt. vezérigazgatói posztját – tájékoztatta a VGO-t az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal.

Mint ismeretes, az Elektronikus Kormányzati Gerinchálózatot és a Kormányzati Portált üzemeltető állami tulajdonú részvénytársaság korábbi vezérigazgatója, Krupanics Sándor nemrégiben mondott le posztjáról, az Ügyfélkapu február 7-i rendszerében keletkezett meghibásodás miatt.

Oláh István 2008. augusztus 1-jétől mostanáig az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) informatikai elnökhelyettese volt. Az APEH a megüresedő elnökhelyettesi posztra pályázatot hirdet, s a poszt betöltéséig Mogyorósiné Gábor Hajnalka elnökhelyettes gyakorolja a felügyeleti jogot az APEH SZTADI felett.

Oláh István, mielőtt az APEH elnökhelyettese lett a Pénzügyminisztérium Informatikai Szolgáltató Központjának elnöke volt.  Az APEH megnövekedett, illetve sokrétű feladatainak ellátása következtében szükségessé vált, hogy az informatikai feladatok kiemelt figyelmet kapjanak, ezért a pénzügyminiszter Oláh Istvánt nevezte ki az informatikai elnökhelyettesi posztra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.