Cégvilág

A 15 évnél idősebbek háromnegyede elérhető mobiltelefonon

Több milliárd forinttal kevesebb bevételt könyvelhettek el 2008-ban a magyarországi távközlési piac szereplői – ezt állapította meg legfrissebb jelentésében a BellResearch piackutató cég.

Szakértői szerint 2007-tel lezárult a hazai távközlés aranykora, a vezetékes és mobiltelefon, az internet, az adat- és üzleti kommunikáció, valamint a tv- és multimédia-piacok forgalma akkor érte el eddigi maximumát. Tavaly mindezen piacok teljesítménye hozzávetőleg 3 százalékkal csökkent, s ebben a visszaesésben még nem is igazán éreztette a hatását a gazdasági világválság.

Utóbbi következményeit a piackutató szerint még becsülni is nehéz lenne. A piaci szereplők összbevételének visszaesése annak ellenére következett be, hogy 2008 a távközlés egyes szegmenseiben rekordévet hozott. Idesorolható a mobilpiac, ahol is az ügyfélszám növekedése csúcsot döntött, ma már a 15 évnél idősebbek háromnegyede elérhető mobiltelefonon, sokaknak több előfizetése is van, egyre több SIM kártya jelenik meg a távközlési-informatikai eszközökben is. Lendületet kapott a széles sávú mobilinternet fejlődése is.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

SIM kártya felmérés mobilinternet mobil távközlés telefon BellResearch
Kapcsolódó cikkek