Cégvilág

A Flash-ben látja a jövőt az Adobe

Az első negyedében mind a profit, mind az eladások csökkentek az Adobenál, az eredmények azonban negatív mivoltuk ellenére megfelelnek a Wall Street várakozásainak.

A december-februári időszakban az Adobe 156,4 millió dolláros hasznot könyvelt el az egy évvel korábbi 219,4 millió dollárhoz képest. Az egyszeri tételeket leszámítva a részvényenkénti haszon kicsivel magasabb az elemzők várakozásainál. A bevétel a Thomson Reuters szerint 12 százalékkal, 786,4 millió dollárra csökkent – jelenti az AP.

Az Adobe már a jelentés megelőzően figyelmeztetett a negatív előjelekre, a cég legnagyobb bevételi forrását jelenti Creative Suite 4 eladásai ugyanis csökkentek. A vállalat decemberben hatszáz fős leépítés jelentett be és az első negyedév végéig 6 százalékkal csökkentett működési költségeit. Az Edward Jones elemzője szerint bár a válság negatív hatása egyértelmű, az Adobe megfelelően menedzseli a helyzetet

A cég vezérigazgatója kijelentette: az Adobe tovább folytatja beruházásait a Flash platform terén, mivel a PC-n túli világban a set-top boxok, konzolok és más berendezések kapcsán erre egyre nagyobb igény mutatkozik. Shantanu Narayen szerint a Creative szoftver csomag és benne az Acrobat még a jelenlegi gazdasági klímában is kínál növekedési lehetőséget.

profit Adobe bevétel Creative Suite Acrobat jelentés Wall Street
Kapcsolódó cikkek