Cégvilág

A vég kezdete? - Nem életképes a GM a felügyelők szerint

A General Motors ma közölte: az átalakítási terveit felügyelő szakértők komolyan kételkednek abban, hogy a gyártó működőképessége fenntartható.

A GM csütörtökön benyújtott éves jelentésében szögezi le, hogy az átalakítását felügyelő auditorok komolyan kételkednek abban, hogy életképes maradhat a vállalat – írja az AP.

A dokumentumból kiderül: a felügyelők aggódnak a GM működése közben halmozódó veszteségek miatt. A felügyelők nem erősen kétlik, hogy az autógyártó óriás működőképes marad.

Mint arról lapunkban beszámoltunk, Carl-Peter Forster, a GM Europe elnöke ma jelentette be, hogy a vállalat bezárhatja három európai gyárát, miután eredménytelenül kért összesen 3,3 milliárd eurós támogatást azon országok kormányaitól, ahol nagyobb gyárai vannak. A GM február 19-én még tagadta, hogy az európai egységek bezárását tervezné.

GM - Lefelé a lejtőn

A GM és a Chrysler február 17-én adta le szerkezeti átalakulással kapcsolatos terveit. A GM öt amerikai gyárat bezárásával, és 47 ezer alkalmazott elbocsájtásával számolt. Az előzetesen becsült 18 milliárd helyett a cég 30 milliárd dolláros állami támogatást igényelt.

Február végén kiadott jelentése szerint miközben az amerikai kormány segítségére várt, 6,2 milliárd dollárnyi készpénzt használt fel. A cég 9,6 milliárd dolláros veszteséget termelt a negyedik negyedévben. Ezzel párhuzamosan 6,2 milliárd dollárnyi készpénzt "égetett el".

Február végén kiadott jelentése szerint miközben az amerikai kormány segítségére várt, 6,2 milliárd dollárnyi készpénzt használt fel. A cég 9,6 milliárd dolláros veszteséget termelt a negyedik negyedévben. Ezzel párhuzamosan 6,2 milliárd dollárnyi készpénzt "égetett el". -->

felügyelő életképes veszteség GM jelentés auditor General Motoros
Kapcsolódó cikkek