Cégvilág

Eldőlt: Beckham a szezon végéig marad Milánóban

Ahogy az várható, megegyezett egymással a Los Angeles Galaxy és az AC Milan David Beckham ügyében – a kaliforniai klub bejelentette, hogy az angol válogatott játékos a szezon végéig Olaszországban futballozik majd.

Hetek óta húzódó kötélhúzás ért véget vasárnap: a Los Angeles Galaxy hivatalosan is bejelentette, hogy David Beckham az európai szezon végéig (május 31.) az AC Milan játékosa maradhat - számol be a Nemzeti Sport Online.

Az angol válogatott középpályás ezt követően, júliusban tér majd vissza az amerikai bajnokságban (MLS) szereplő kaliforniai klubhoz. Az AC Milan még tavaly október végén jelentette be, hogy Becks január 9-től két hónapig a piros-fekete klubnál szerepel kölcsönben, majd ezt követően, március 9-én visszatér Los Angelesbe – igen ám, csakhogy Beckhamnek megtetszett a Serie A, és esze ágában sem volt visszatérnie amerikai klubjához. Az eredeti határidő holnap járt volna le, de a felek az utolsó pillanatban, szombat este megegyeztek egymással, mégpedig egy „sokmillió dolláros szerződés” keretei között.

Ha hinni lehet a sajtóértesüléseknek, a Galaxy 10 millió dollárt szeretett volna kapni legértékesebb játékosáért, a Milan pedig 3 milliót ajánlott, végül a tényleges vételár valahol a két összeg között alakult ki. Az üzlet létrejötte jelentős részben a főszereplőnek, Beckhamnek köszönhető, aki az élfutball és a 2010-es világbajnokság vonzereje miatt állítólag hárommillió euróról mondott le, hogy továbbra is Olaszországban szerepeljen.

És hogyan tovább? Ha minden igaz, Beckham júliustól az MLS alapszakaszának végéig (a Galaxy utolsó alapszakaszmeccsét október 24-én, hazai pályán játssza a San Jose Earthquakes ellen) futballozik majd az Los Angelesben, ezt követően pedig a szerződésében foglalt záradék értelmében ismét visszatér Milánóba – immár véglegesen.

Los Angeles Galaxy Milan szezon David Beckham
Kapcsolódó cikkek