Cégvilág

Kevesebb beruházás várható

Termékdíjváltozások. Ma tartja éves közgyűlését a huszonhét tagvállalatot tömörítő Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ). Ennek keretében értékelik az elmúlt évet, s számba veszik az idei feladatokat. A tagság kiemelt érdeklődésére tarthat számot a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága őrnagyának, Debreczeni Lászlónak az előadása, aki a csomagolási termékdíjak idei változásairól tájékoztatja a résztvevőket s arról, hogy ezzel kapcsolatban a vámellenőrzések milyen területre összpontosítanak.

A közgyűlésen szó lesz az ez év őszén megrendezésre kerülő Budatranspack kiállításról is. A Hungexpóval való tárgyalásokat követően eldőlt, hogy a kőbányai vásárvárosban a CSAOSZ-nak is lesz standja, ahol helyet kapnak olyan tagvállalatok is, amelyek nem állítanak ki önállóan. A szakkiállításon elsősorban olyan hazai vállalkozások vesznek majd részt, amelyek a belföldi piacra szállítanak. Ezeknek a cégeknek a többsége a recesszió ellenére úgy gondolja, hogy hasznos lehet számukra a vásári jelenlét.

A gazdasági válság a csomagolóanyag-ipari cégek termelését is kedvezőtlenül érinti. A szeptemberi adatok az elmúlt évhez képest még növekedést mutattak, de októbertől megfigyelhető egy trendváltás, és látható, hogy a csomagolóanyagok iránt is csappant a kereslet. A visszaesés mértéke különböző, főleg azok a vállalatok kerültek nehéz helyzetbe, amelyek az autóiparnak s a tartós fogyasztási cikkeket gyártó cégeknek szállítanak csomagolóanyagot. A recesszió a vállalatokat is takarékosságra ösztönzi, várható, hogy a cégek csak a már elkezdett beruházásaikat hozzák tető alá, új fejlesztésekbe az idén nem kezdenek. VG

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek