Cégvilág

Megavásárlás: A Mercké lesz a Schering-Plough

A Merck 41,1 milliárd dollárért vásárolja meg a Schering-Plough-t. A megaüzlettel egyesül a Zetia és a Vytorin gyártója – mindkét koleszterincsökkentő szer eladásai jelentősen csökkentek az elmúlt negyedévben.

A két New Jersey székhelyű cég tavaly ősz óta nehézségekkel küzd és leépítéssel igyekszik ellensúlyozni a veszteségeket. A Zetia és a Vytorin együttes eladásai 26 százalékkal csökkentek a negyedik negyedévben – tudósít a Reuters.

A mostani vásárlási megállapodás szerint a Schering-Plough befektetői 0,5767 Merck részvényt, valamint részvényenként 10,5 dollár készpénz kapnak. A Merck papírja automatikusan a közös vállalatéira konvertálódnak. A cégóriást a Merck vezére, Richard Clark irányítja majd.

A két gyógyszeripari cég házassága évek óta vitatéma, mivel a költségcsökkentő lépések és marketing stratégiák már korábban közelebb hozták a Mercket és a Schering-Plough-t. Az üzlet megkötésével két héten belül a második gyógyszerpiaci megaakvizícióra került sor: nemrég a Pfizer vásárolta meg 68 milliárd dollárért a Wyeth-et.

részvény Vytorin Zetia gyógyszeripar Merck akvizíció Shering-Plough vásárlás
Kapcsolódó cikkek