Cégvilág

Opel - Az ígért támogatás nem elég, a német kormány nem siet

Nem hagyjuk magunkat gyors döntésre kényszeríteni – jelentette ki a német gazdasági miniszter, Karl-Theodor zu Guttenberg, miután tegnap találkozott a GM Europe elnökével, Carl-Peter Forsterrel és az Adam Opel AG vezérigazgatójával, Hans Demanttal.

A miniszter kijelentette: a következő két héten tanulmányozzák az Opel által benyújtott újjászervezési tervet, arról azonban nem szólt, mikor születhet döntés. Carl-Peter Forster ugyanis a múlt pénteken közölte: az Opelnek legalább 3,3 milliárd euróra van szüksége a fizetésképtelenség elkerüléséhez, és a tervek szerint az Opelt a GM-től független gazdasági egységgé szervezik.

A General Motors ugyanakkor 3 milliárd eurót szán az Opel támogatására, emellett egymilliárdos költségcsökkentést tervez európai leányvállalatánál, azonban úgy látszik, mindez nem elég. Forster ugyanis hozzátette, hogy az Opel 2014–2015-re vissza tudná fizetni az esetleges állami támogatást.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

támogatás Karl-Theodor zu Guttenberg német Carl-Peter Forster kormány GM Opel
Kapcsolódó cikkek