Cégvilág

Pizza, három perc alatt, az új géppel

A Bolognai Egyetem és az Unilever közösen fejlesztette ki a "Let’s Pizza" nevű gépet, amely néhány eurós költséggel percek alatt készít pizzát. A gourmet-k játékszernek nevezik a berendezést, amely szerintük sértő a pizza hagyományaira.

Claudio Torghele feltaláló szerint az első tesztek során a "Let’s Pizza" népszerűnek bizonyult, ezért hamarosan több európai országban megkezdik forgalmazását. A gép, amelyet a Bolognai Egyetem az Unilever segítségével fejlesztett ki, három perc alatt jut el az alapanyagoktól a kész pizzáig – írja a Reuters. Ráadásul, a gyerekek szeretik az üvegajtón át figyelni, hogyan működik a berendezés.

A gourmet-ket a látvány nem győzi meg, szerintük ugyanis a pizza tisztáját az eredeti recept szerint tizenkét óráig kell keleszteni és háromszáz fokra előmelegített sütőben elkészíteni.

Torghele elismeri, hogy ha valódi íz élményre vágyik, egy pizzériát választ, de – mint mondja – válság idején hasznos, hogy a gépnek köszönhetően kedvező áron (átlag 4 euró) folyamatosan elérhető és megfelelő ízű étel áll rendelkezésre. Az Unilever a tervek szerint a különböző országoknak megfelelő feltéttel forgalmazza majd a készüléket.

Az olasz pizzaszövetség úgy nyilatkozott: a termék egy játék, ami talán népszerű lehet a tengerentúlon, de nem Olaszországban. Mint fogalmaztak, az olaszok megértik a pizzát, amit szinte az anyatejjel szívnak magukba.

pizza pizzéria Unilever
Kapcsolódó cikkek