Cégvilág

Új modellek a genfi autószalonon – Galéria

A válság ellenére az autógyártól számtalan új modellel jelentkeznek a március 5-től 15-ig tartó Genfi Autoszalonon. Igaz, a mintegy harminc világpremier részben annak köszönhető, hogy a tervezés még a krízis előtt kezdődött.

Bár az eladások terén gyengén teljesítenek, számtalan új modellel csillognak az autógyártók a Genfi Autószalonon – írja a Forbes. Nagy érdeklődés kíséri a Mercedes E-osztály, a FIAT 500 coupét és az Aston Martin Vantage érkezését. Az Audi bemutatja a 300 lóerős TT RS-t, a 2,5 literes motorral szerelt modell végsebessége 249 km/óra és érkezik a BMW 5 Gran Turismo is.

Számos koncepció autó is érkezik, többek között a Fordtól és a BMW-től, ezek már csak azért is érdekesek, mert jellemzően előbb mutatkoznak be Európában, mint a tengerentúlon. A Porsche abban reménykedik, hogy a új Cayenne diesel SUV-val  költségtudatos vásárlókat is eléri.

A Ford megújítja a Rangert és rögtön három változatban jelenik meg vele: kétüléses, négyüléses és ötüléses verzióban lesz kapható. A 2,5, 3 literes turbódiesel motorok gondoskodnak a takarékosságról, választható az ötsebességes kézi- vagy automata váltó, illetve a 4X4 Ranger.

A Renault a crossover 3008 modellel jelenik meg, a Maserati pedig a GranTurismo automata változatát viszi Genfbe, 4,7 literes V8-as motorral szereli az olasz gyár a hatsebességes automataváltós példányt.


[enews_gallery id='386451']

Genfi Autószalon Ford Toyota Mercedes Renault modell BMW
Kapcsolódó cikkek