Cégvilág

A Richter osztalékemelést javasol és nehéz évre készül

A Richter Gedeon Nyrt. igazgatósága részvényenként 590 forint osztalék kifizetését javasolja a tavalyi év után a társaság április 28-i éves rendes közgyűlésén – derül ki a cég nyilvánosságra hozott közgyűlési határozattervezetéből.

A társaság tavaly 450 forint osztalékot fizetett papíronként. A cég 43,74 milliárd forintos, a magyar számviteli szabvány szerinti adózott eredményéből az idén így összesen 10,98 milliárdot fizet ki a törzsrészvényekre – amennyiben természetesen ezt a közgyűlés megszavazza –, az után fennmaradó 32,76 milliárdot pedig az eredménytartalékba helyezi.

A határozattervezetben hivatkozott éves beszámoló szerint emellett a Richter 360,74 milliárd forint mérlegfőösszeggel zárta a múlt évet. Az árbevétele 5,6, a nyeresége 30,3 százalékkal haladta meg az előző évit.

Az éves közgyűlés határozattervezete szerint napirenden szerepel még az igazgatóság felhatalmazása saját részvények megszerzésére, alapszabály-módosítás, továbbá felügyelőbizottsági és auditbizottsági tagok választása. A társaság nehéz évre készül, a vásárlóerő visszaesésével számolnak.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

osztalék eredmény alapszabály árbevétel jelent számvitel beszámoló audit Richter
Kapcsolódó cikkek