Cégvilág

Az osztrákok is sajnálják az egyik legrégibb magyar cukrászdát

A Die Presse című bécsi lap is hírt ad arról, hogy a Pécs centrumában található Caflish cukrászda 1789 óta megszakítás nélkül üzemelt, most azonban a pénzügyi válság miatt bezárni kényszerül.

A Király utcában lévő hagyományos cukrászda egy évvel azelőtt zárbe, hogy Pécs Európa Kulturális Városa lesz - írja a Die Presse, amely ezzel kapcsolatban a közpolitika csődjét említi. A lap hazai forrásokra hivatkozva leszögezi: a kis vendéglők és üzletek hanyatlásához  azok a városatyák is hozzájárultak, akik meggondolás nélkül megszavazták, hogy bevásárló központ épüljön Pécs centrumában.

A Caflish működtetői évek óta vívódtak, olyan vendéglátósok, akik mindent megtettek az életben maradásért, a szakmáért," - mondta korábban a bama.hu kérdésére Háber Tamás pécsi vendéglős, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke. Időről időre újabb és újabb, mind keményebb feltételeket szabtak nekik: saját üzem építésére kényszerültek az udvarban, rendre emelték a bérleti díjukat. Mindezt megfejelte az országos és a helyi kereskedelempolitika a következetlenségével és a koncepciótlanságával. Pécsett például borítékolható volt a csődhullám azzal, hogy az Árkádot beengedték a belvárosba.

bevásárlóközpont Caflich csőd cukrászda Pécs legrégebbi cukrászda
Kapcsolódó cikkek