Cégvilág

Bizakodik a patinás ipari kiállítás szervezője

A nagy technológiai márkák a válság ellenére kitartanak, sőt, a tavalyihoz hasonló területtel vesznek részt az őszi kiállításon, bizonytalanság inkább a közepes és a kisebb cégek körében mutatkozik – hangzott el az IFA (Internationale Funkausstellung) hét végén, Máltán rendezett beharangozó sajtótájékoztatóján.

Lapunk kérdésére Christian Göke, a technológiai vásárt szervező Messe Berlin AG operatív ügyvezető igazgatója elmondta: az idén sem tervezik a kiállítási tarifák csökkentését, sőt, azok követik a szokásos inflációs trendet. Nem hiszi, hogy éppen a területbérleti díjakon múlik majd a ma még hezitáló márkák részvétele.

A piac oldaláról viszont nagy a kényszer, hogy főként a mai bizonytalan gazdasági helyzetben a világ egyik meghatározó technológiai vására, amely a hagyományos szórakoztatóelektronikai termékek mellett tavaly óta már a háztartási készülékekkel is kibővült, a korábbinál attraktívabb legyen, mind a kiállítók, mind a látogatók számára.

A szervezők mindenesetre bizakodnak, ha növekedéssel nem is, a tavalyi mutatók ez évi megismétlésével számolnak. Akkor 1245 cég állított ki 122 ezer négyzetméteren, s a rendezvényt 52 ezren látták, 10 százalékkal többen, mint egy évvel korábban. Christian Göke fontosnak tartotta kiemelni: az IFA abban is különbözik a konkurens vásároktól, hogy ezen nem a technológia van a középpontban, hanem a piacérett termékek.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

szervező háztartási Messe Berlin AG IFA technológia Göke kiállíás piac szórakoztatóelektronika
Kapcsolódó cikkek