Cégvilág

Felpörgette az üzemeltetést a Cushman&Wakefield

A válság közepette egyre több ingatlan tulajdonos ismeri fel, hogy sokat hozhat a konyhára a már meglévő ingatlanok hatékony üzemeltetése. Ebből a nagy ügynökségek is profitálnak, értesülésünk szerint ilyen a Cushman&Wakefield (C&W) is, amelyik a Campona bevásárlóközpontot után a napokban újabb üzletet nyert el: a belvárosi Deák Palota illetve a Fashion Street-en található üzlethelyiségek (összesen 12500 négyzetméter) üzemeltetését végezheti.

Scharek Zoltán, a C&W budapesti irodájának üzletágvezetője elmondta:  „ Elmúltak azok az idők, amikor az ingatlan befektetések jövedelmezősége elsősorban a hozam csökkenésből származik. A jelenlegi piaci helyzetben az ingatlan profitabilitása elsősorban annak működéséből és a bérlőktől származik.” Hasonló véleményen volt Csipak Péter, a két beruházást végző Immobilia Zrt. elnök-vezérigazgatója is, hangsúlyozva: a bérlők magas szintű, professzionális ingatlankezelési szolgáltatást igényelnek, különösen az előttünk álló gazdasági körülmények között.

A Cushman & Wakefield általános ingatlankezelési szolgáltatásokat nyújt, ebbe beletartozik az épület bérlőivel történő kapcsolattartás, a számlázás, ingatlan műszaki és infrastrutúrális üzemeltetése, így a hulladékkezelés, biztonsági és takarítási szolgáltatások. Magyarországon a C&W közel 40 ingatlant üzemeltet, amelyek összterülete meghaladja a 437 000 négyzetmétert. Az ingatlanok közé irodaházak, kiskereskedelmi üzletek, bevásárlóközpontok és

Fashion Street cushman&wakefield C&W Deák Palota
Kapcsolódó cikkek