Cégvilág

Közel egymilliárdos fejlesztés a Hunguest szállodákban

A Hunguest Hotels (HH) Zrt. mintegy 900 millió forint értékű fejlesztést hajt végre egri, galyatetői és lillafüredi szállodájában a Nemzeti Fejlesztési Terv Észak-magyarországi Operatív Programjának 350 millió forintos támogatásával.

Az erről szóló támogatási szerződést szerdán Egerben írta alá Hülvely István, a HH vezérigazgatója és Nagy Imre, az Észak-magyarországi Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke. Az összehangolt beruházás keretében a háromcsillagos egri Hotel Flórában felújítják a gyógyászati épületet és bővítik a wellness szolgáltatást, a négycsillagos Grandhotel Galyában 300 férőhelyes konferenciatermet alakítanak ki, a háromcsillagos Hotel Palotát pedig négycsillagossá alakítják - hangzott el a szerződés aláírása alkalmából szerdán Egerben tartott sajtótájékoztatón.

Hülvely István ez alkalomból úgy vélekedett, hogy a banki források beszűkülése miatt sok vállalkozás számára gondot jelent a pályázati forrásokhoz szükséges önerő előteremtése is. Ezért a jelenlegi gazdasági helyzetben felértékelődik minden beruházás - szögezte le.

Arról is beszámolt, hogy a Magyarországon 19, illetve Ausztriában, Montenegróban és Romániában 1-1 szállodát üzemeltető cég árbevétele az elmúlt évben meghaladta a 10 milliárd forintot. Az idén ősz végére befejeződő fejlesztésektől a gazdasági krízis ellenére a forgalom bővülését várják. Ezért a támogatás fejében vállalták, hogy öt éven belül 20 százalékkal emelkedik a vendégéjszakák száma a három hotelben - mondta Hülvely István.

Nagy Imre hangsúlyozta, hogy a Nemzeti Fejlesztési Terv regionális programjai közül, az Észak-magyarországi Regionális Operatív programból jut arányaiban a legtöbb pénz turizmusfejlesztésre. Ennek nyomán 2007 és 2013 között 60 milliárd forintnyi támogatást használhat fel Észak-Magyarországon az ágazat. Ezen belül a 2007-2008-as keretből 24 milliárd forint jut a régióban 20 szálloda szálláshely- és szolgáltatás-fejlesztésére - hangsúlyozta az Észak-magyarországi RIB elnöke.

A Hunguest Hotels Zrt. fele-fele arányban a Hunguest Zrt. illetve az Arago Zrt. tulajdona. Előbbit a Magyar Nemzeti Üdültetési Alapítvány birtokolja, utóbbit pedig belföldi magánszemélyek.

hunguest hülvely istván hh Hunguest Hotels Észak-magyarországi Operatív Program szálloda fejlesztés
Kapcsolódó cikkek