Cégvilág

Válságban is töretlenül bíznak Demján cégében a bankok

Demján Sándor tulajdonában lévő Polus Investment Ltd. tegnap megerősítette, hogy folytatja korábban már bejelentett hazai és külföldi beruházásait, így közvetve folyamatos munkát ad több tucat magyar vállalkozásnak.

A cég például 150 ezer négyzetméteres, 75 milliárd forint értékű fejlesztést kezd a Millenniumi Városközpontban, ahol főleg irodaházakat létesít a K&H megbízásából, és folytatja a Westend második ütemének előkészítését.

A Demján érdekeltségébe tartozó Arcadom Zrt. a kivitelezője a krakkói és a constantai városrészközpont fejlesztésének, mintegy 100 milliárd forint értékben. A társaság – versenyképes ár esetén – bevonja a megvalósításba a magyar vállalkozásokat, a constantai városrészközpont acélszerkezetét például Szegeden gyártják – erősítette meg lapunknak Sokorai István vezérigazgató. A Polus zágrábi és ljubljanai, összesen 150 milliárdos fejlesztésénél 60 milliárd forintos megrendeléshez juthatnak magyar építőipari és építőanyag-ipari vállalatok.

A Polus szerint a jelentős fejlesztéseket az teszi lehetővé, hogy a nemzetközi bankok bizalma a magyar válság ellenére töretlen a csoport iránt. Talán ez pozitívan visszahat a külföldi befektetők visszanyerésére – fűzte hozzá a társaság közleménye.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Ljubljana Demján Arcadom pólus constanza Zágráb
Kapcsolódó cikkek