Cégvilág

Vigyázat! - Lopakodva támadnak a kártevők

Az San Francisco-i RSA biztonsági konferencián megszólaló szakértők szerint sokat változtak az internetes kártevők. Míg korábban egyértelműen megmutatták magukat, addig mostanra inkább lopakodással próbálkoznak.

A SecureWorks munkatársa szerint az internetes kártevők egyre kifinomultabb módszerekkel dolgoznak – írja a PC World. Az F-Secure a San Francisco-i i RSA biztonsági konferencián mutatta be, hogyan épülnek be a malware-ek a Windows startup menübe vagy a Google keresőoldalára.

A cél, hogy a rosszindulatú szoftverek olyan képernyőelemeknek tüntessék fel magukat, amelyeket normális esetben is láthatnak a felhasználók. A jelenség terjedésének oka természetesen a pénz, az "útonálló" kártevők írói jelentős összegeket kapnak a megrendelőktől, ezek az alkalmazások akár napi többezer dollár profitot termelhetnek.

A SecureWorks munkatársa szerint remekül működnek a magukat biztonsági riasztásnak álcázó szoftverek. A cégek minden eladott vírusirtó után 40-90 százalék jutalékot fizetnek annak, aki a vevőt hozta, függetlenül attól, milyen módszerrel szervezték be.

vírus internet malware kártevő f-secure
Kapcsolódó cikkek