Cégvilág

42 ezer forintnak megfelelő megtakarítás az áramáron a briteknek

Az árcsökkentés, amely 4,5 millió ügyfelet érint Nagy-Britanniában, azonnali hatállyal életbe lép és átlagosan 132 fontos, azaz mintegy 42 ezer forintos megtakarítást jelent a British Gas fogyasztói számára.

Az ármérséklést a nagykereskedelmi ár költségének csökkenése tette lehetővé a British Gas számára, amely így a legolcsóbb áramszolgáltató az Egyesült Királyságban – írja a BBC.

A londoni Times emlékeztet arra, hogy a villanyáram díjszabása tavaly még meredeken drágult, ám az energiaszolgáltatók – köztük az E.ON, az EDF, az NPower, a Scottish Power, valamint a Scottish and Southern Energy – már februárban és márciusban elkezdte a díjak mérséklését, viszont a Centrica tujlajdonában lévő British Gas csütörtökig várt.

Phil Bentley ügyvezető igazgató ezzel kapcsolatban elmondta: a vállalat ebben az évben már bevezetett egy árcsökkentést, amikor erre lehetőség adódott és számukra öröm, hogy most ismét sor kerülhetett erre. A cégvezér szerint az árcsökkenés átlag tíz százalékos megtakarítást jelent a fogyasztók számára.

A társaság azonban közölte, hogy ez év eleje óta 40 ezer áramfogyasztóval növelte ügyfelei számát, és a legújabb ármérsékléssel a British Gas számit a legolcsóbb szolgáltatónak az Egyesült Királyságban. A csütörtöktől érvényes díjcsökkentés évente 132 font megtakarítást jelent mindenegyes fogyasztónak.

áram ár fogyasztó elektromosság British Gas díjszabás
Kapcsolódó cikkek