Cégvilág

A Google vezér nem mond le és az Apple-nek dolgozik

Eric Schmidt, a Google társalapító-vezérigazgatója felhívta magára a szövetségi kereskedelmi felügyelet figyelmét. A cégvezető az Apple igazgatótanácsában is részt vesz, Schmidt azonban nem lát ebben problémát.

Eric Schmidt a Google éves közgyűlése előtt tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: nem lát problémát abban, hogy a keresőóriás vezéreként az Apple igazgatótanácsában is részt vesz. Mint a PC World írja, közölte, hogy nem mond le és meg van győződve arról, hogy a szövetségi ellenőrzés sem talál majd kivetnivalót a kettős szerepben.

A New York Times vetette fel a héten, hogy a kereskedelmi felügyelet vizsgálódhat Schmidt tevékenységével kapcsolatban. Egy 1914-es jogszabály ugyanis megtiltja, hogy ugyanaz a személy két rivális vállalat igazgatótanácsában helyet foglaljon, ha az korlátozza a versenyt.

A vizsgálat valószínűleg a mobiltelefon üzletágra koncentrál majd. Az Apple az iPhone gyártójaként, a Google pedig az Android mobil operációs rendszer forgalmazójaként vesz részt az üzletágban.

felügyelet Apple Android verseny Schmidt Google iPhone
Kapcsolódó cikkek