Cégvilág

A K&H támogatja az olimpiai felkészülést

A K&H Csoport ma aláírta együttműködési szerződését a Magyar Olimpiai, illetve a Magyar Paralimpiai Bizottsággal, az elkövetkező 4 éves olimpiai ciklusra. A pénzintézet a MOB-ot immár nyolc, a Magyar Paralimpiai Bizottságot pedig három éve támogatja.

A most aláírt megállapodás értelmében a K&H 2012-ig a Magyar Olimpiai Csapat Arany Fokozatú Főtámogatója és a Magyar Paralimpiai Csapat Ezüst Fokozatú támogatója. A szerződést Luc Cools, a K&H Csoport országcsapatának helyettes vezetője Schmitt Pállal és Gömöri Zsolttal, a MOB és a MPB elnökeivel közösen írta alá.

A K&H a nehéz gazdasági környezet ellenére továbbra is pénzügyi szolgáltatásokkal támogatja a csapatokat, illetve anyagi hozzájárulással segíti a sportolók felkészülését és részvételét a 2012-es londoni olimpiai és paralimpiai játékokon.

A K&H 2001 óta támogatja a Magyar Olimpiai Csapatot, a Magyar Paralimpiai Bizottsággal pedig 2006 óta tart az együttműködésünk. A jelenlegi nehéz gazdasági környezet ellenére úgy határoztunk, hogy hosszútávú sport iránti elkötelezettségünk jegyében, támogatási szerződésünket mindkét bizottsággal meghosszabbítjuk.

A szerződés keretében – az anyagi segítségen túl – teljeskörű pénzügyi szolgáltatásokkal segítjük mindkét szervezetet és a sportolókat a következő 4 évben, hogy a sportágak legjobbjai biztos háttérrel, zavartalanul tudjanak a felkészülésre összpontosítani.” - mondta el Luc Cools, a K&H Csoport országcsapatának helyettes vezetője.

A támogatás meghosszabbításával a K&H 2012-ig a Magyar Olimpiai Bizottság Arany Fokozatú Főtámogatója marad, és viseli a ’Magyar Olimpiai Csapat Pénzintézete’ címet. A Magyar Paralimpiai Bizottság esetében pedig a K&H Ezüst fokozatú Támogatóvá vált és megkapta a ’Magyar Paralimpiai Bizottság Pénzintézete’ címet is. Az együttműködési megállapodásokat a mai napon ünnepélyes keretek között Luc Cools, a K&H Biztosító vezérigazgatója, a Bizottságok részéréről pedig Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, valamint Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke írta alá.

„A Magyar Paralimpiai Bizottság elnökeként, nagy büszkeséggel tölt el, hogy a K&H Csoport hosszútávú bizalmat szavazott a paralimpikonjainknak is, és bizottságunk, valamint a sportolók egyéni támogatása révén hathatós segítséget kapunk, a megfelelő feltételek és háttér biztosításához. Így a parasportolók is egyenlő esélyekkel és feltétételek mellett készülhetnek a Londoni Paralimpiára” - mondta el a szerződés aláírást követően Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

 

felkészülés támogatás olimpiai bizottság londoni olimpia
Kapcsolódó cikkek