Cégvilág

"Érdekelne, de hol lesznek két év múlva?" - Borotvaélen a Chrysler kereskedők

A Chrysler forgalmazói hálózata az összeomlás szélén áll. Az őket képviselő szervezet vezetője a csődbíróságnak elmondta: a céget körülvevő bizonytalanság miatt zuhannak az eladások, a kereskedők a túlélésért küzdenek.

"A srácok nagy része a túlélésért küzd" – idézi a Chrysler National Dealer Counsel társelnökének a csődbíróság előtt tett nyilatkozatát a Reuters. A hivatalos adatok szerint James Arrigo az egyik legnagyobb forgalmat bonyolító kereskedés vezetője, de az elmúlt időszakban még az ő cége is zuhanásszerű eladáscsökkenést szenvedett el.

Floridai szalonjában havonta átlagosan 450 autó talált gazdára az elmúlt években, idén áprilisban ez a szám 130-ra csökkent. Az üzlet fenntartása 2 millió dolláros költséggel jár, a kiadásokat 1,4 millió dollárra szorították le, de ilyen eladások mellett még Arrigo sem képes fenntartani a működést.

"Az emberek besétálnak és azt mondják, érdekelne az üzlet, de nem tudom, hol lesznek két-három év múlva" – összegezte a hangulatot a kereskedők képviseletének vezetője a manhattani csődbíróság előtt. Országszerte 3 200 Chrysler kereskedő várja, hogy eldőljön a autógyár sorsa, miután a vállalat csütörtökön csődvédelmet kért.

Január óta 400 Chrysler-, Dodge és Jeep forgalmazó ment csődbe, havonta 35-40 szalon húzza le a redőnyt. A Chrysler egyik menedzsere, Peter Grady ezzel kapcsolatban a csődbíróság előtt leszögezte: a vásárlók a legkevésbé sem szeretnének egy csődeljárás alatt álló vállalattal üzletet kötni.

eladás csőd autó forgalmaz Chrysler kereskedő csődbíróság autószalon
Kapcsolódó cikkek