Cégvilág

Forma-1 Magyar Nagydíj: vége, mert nincs pénz rá?

Nem rendezné meg hazánk 2012-től a Forma–1 Magyar Nagydíjat, legalábbis ha ez csak a Pénzügyminisztérium és az Önkormányzati Minisztérium döntésén múlna.

A Világgazdaság birtokába került munkaanyagok szerint ugyanis a tárcák nem támogatnák a verseny 2012–16 közötti megrendezésére irányuló szerződés megkötését a szűkös központi források és az emelkedő jogdíj miatt.

Már az idei és a jövő évi verseny is milliárdokkal többe kerül a tervezettnél a forint gyengülése miatt, ám erre még lesz pénz.

Az Önkormányzati Minisztérium (ÖM) által a PM számára – a tárca 2009. évi kiemelt feladatainak finanszírozási igényéhez kapcsolódóan – készített dokumentumból az derül ki, hogy a pénzügyi krízis okozta erőteljes forintgyengülés miatt a Forma–1-es verseny ez évi megrendezésének jogdíja az előirányzott 3,14 milliárd forinthoz képest mintegy 1,74 milliárddal nőtt – erre jelenleg nincs forrása a tárcának. A dokumentum szerint a 2010. évi 22,05 millió dolláros jogdíj kifizetésére is több mint kétmilliárd forint többletforrásra lenne szüksége az ÖM-nek.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

rendezés pénz verseny Forma-1 Magyar Nagydíj
Kapcsolódó cikkek