Cégvilág

Román kézbe került egy euróért az Electro World

Egy hónapja még piaci híreszteléseknek és találgatásoknak minősítette az Electro World (EW), hogy több mint fél éve árusítja a hálózatot a tulajdonos, a brit DSG International, most, hogy aláírták az egy euróról szóló adásvételi szerződést, nem maradt több titkolni való.

Illetve a titkolózás tovább folyik, hiszen sem az EW közleményében, sem a DSG honlapján nem szerepel, hogy a szerencsés vevő a román TechnomarketDomo Holding által alapított EW Electro Retail Ltd.

Az új tulajdonos - meg nem nevezett összegű - tőkeemelést tervez, és az idén Miskolcon, valamint a budai Skála helyén épülő Allee bevásárlóközpontban új egység nyitását tervezi. Azt azonban nem tudni, mi lesz a szakmai hírek szerint nagyon veszteséges 5 ezer négyzetméteres áruház sorsa az Aréna plázában.

A kilenc magyarországi áruház mindig is veszteséges volt és a veszteség meghaladta a 2,5 miliárd forintot a 2007 és a 2008 április 30-án zárult üzleti években.

A brit tulajdonos korábban 2007 végéig mind Csehországban, mind Magyarországon 10-10 áruház nyitását határozta el. Így ez két éve már legalább 17 Electro World egységnek kellene működnie hazánkban.

A 16 cseh és a 3 szlovák áruház a DSG tulajdonában marad, a 8 egységből álló lengyel hálózat pedig átvilágítás alatt van.

DSG TechnomarketDomo Holding EW Electro Retail Ltd Electro World aréna pláza
Kapcsolódó cikkek