Cégvilág

Senkinek nem kellett a Hollóházi Porcelángyár - Új pályázat indul

Mivel nem érkezett pályázat a Hollóházi Porcelánmanufaktúra Zrt. eszközállományára, készleteire és márkanevére kiírt pályázatára a tegnap négy órás határidőig, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. új pályázatot ír ki a vállalatra - tájékoztatta a vagyonkezelő szóvivője, Száraz Gábor a Világgazdaságot.

A részletekről ugyanakkor nem közölt információt. Azt azonban elmondta, hogy már folyamatban van egy teljes egészében állami tulajdonú vállalat, a Hollóházi Finomkerámia és Porcelán Kft. bejegyzése. Igaz, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) egyik cégadatbázisában sem szerepel egyelőre ilyen nevű társaság.

A Hollóházi pályázatára vélhetően a porcelánipar közismerten nehéz helyzete miatt nem volt külső érdeklődő, a szóvivő által említett cég bejegyzésére pedig nem került sor. Így ez sem tudott pályázni az amúgy elég szűkre szabott határidőig.

Az észak-magyarországi porcelánmanufaktúra két héttel ezelőtt hirdette meg a teljes eszközállományát, készleteit és márkanevét. A tulajdonos MNV Zrt. a lépéssel a privatizációs folyamatot szeretné felgyorsítani.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Magyar Nemzeti Vagyonkezelő MNV Hollóházi IRM porcelánmanufaktúra Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium pályázat
Kapcsolódó cikkek