Cégvilág

Széllel szemben - Megduplázta profitját a Branson cége

A Virgin Atlantic közlése szerint a februárral végződő üzleti évben a profit csaknem kétszeresére, 68 millió fontra emelkedett. A siker titka: a britek továbbra is utaznak és a válságos időben a cég akciós ajánlatait választják a British Airways helyett.

A Virgin Atlantic kommentárja szerint a csaknem kétszeresére emelkedő profit az üzleti utasok növekvő számának és az akciós üdülési ajánlatoknak köszönhető. A Sir Richard Branson tulajdonában lévő Virgin csoporthoz tartozó légitársaság az előző évi 34,8 millióról 68,4 millió fontra emelte profitját a februárral végződő üzleti évben.

Eközben a British Airways több mint két évtizede nem tapasztalt veszteséget könyvelt el, az óriási mínusz összefüggésben áll a Virgin sikerével – írja a The Times. A prémium kategóriában a Virgin átlag 200 fontos (64 ezer forint) áron kínált jegyei átcsábították az üzletembereket a riválistól. Emellett a turisták is előszeretettel választották a Virgint az olyan akciók miatt, amelyek keretében például 300 fontért juthattak retúrjegyhez New Yorkba.

Az utasok száma 70 ezerrel, 5,7 millióra nőtt a most lezárt évben, a Virgin csoport egészének forgalma 8,4 százalékkal emelkedett. Ezzel szemben a British Airways 4,3 százalékkal kevesebb (összesen 33,1 millió) utast repített el, mint tavaly. Ugyanakkor Branson cége is nehéz időkre készül: a cég közlése szerint a kapacitás 7-10 százalékos csökkentésére és mintegy 7 százalékos leépítésre kerül sor.

Virgin Atlantic british airways légicég profit Turista légitársaság veszteség üzleti
Kapcsolódó cikkek