Cégvilág

Színes, iskolás netbookok a Delltől - Fotók

Már eddig is a Dell adta el a legtöbb számítógépet iskoláknak világszerte, most pedig a Latitude 2100 sorozattal új, kifejezetten diákoknak tervezett netbookokkal állt elő a vállalat.

A ma Ausztráliában bemutatásra kerülő Latitude 2100 széria kisebb, gyengébb, olcsóbb – és nem utolsósorban – színesebb a hagyományos laptopoknál.

A modell kifejezetten iskolai használatra készült: speciális bevonatának köszönhetően nem árt neki, ha itallal "locsolják", a ráépített jelzőfényről pedig láthatja az oktató, hogy éppen az internetet böngészi-e a diák – írja az AP.

Az új Latitude 10 hüvelykes kijelzőjével kicsivel nagyobb az átlagos netbookoknál. Windows XP, Vista, illetve Ubuntu operációs rendszer is futhat rajta és kívánság szerint működhet érintőképernyős üzemmódban is.

A kezdőár 369 dollár (75 ezer forint), de a kiegészítőkkel együtt ez 500 dollárig (102 ezer forint) emelkedhet, vagyis a Latitude 2100 nem elérhető a fejlődő országokban élő gyerekek számára.

Nem lehet tudni, mekkora profitot termel a Dell az iskoláknak történő forgalmazásból. A vállalat jelentése szerint a vásárlásai (beleértve az egészségügyi intézményeket és kormányhivatalokat) 14 milliárd dollárt tettek ki a tavalyi évben.

netbook iskolai diák dell laptop Latitude
Kapcsolódó cikkek