Cégvilág

Újabb népszerű portálról tűnnek el a kalózfilmek

Beüzemelte a Mininova az új tartalomszűrő rendszerét, amely megakadályozza a jogsértő tartalmak feltöltését az oldalra.

Az egyelőre tesztüzemmódban működő alkalmazást a legnépszerűbb fájlok felülvizsgálatával kezdték – idézi a TorrentFreak hírlevelét a HENT. A Mininova üzemeltetői a közelmúltban jelentették be, hogy olyan tartalomszűrő alkalmazást indítanak el, amely a szerzői jogok által védett fájlok engedély nélküli feltöltését akadályozza meg, és lehetővé teszi, hogy a jogtulajdonosok az illegális fájlokat leszedessék a honlapról.

A közlemény szerint az alkalmazás tesztüzemmódban indult, és az elkövetkező hetekben csak meghatározott fájlok kiszűrését végzi. A feltöltési folyamat ellenőrzése miatt a torrentezők a feltöltés eredményeként a követező üzenetet kapják: "A torrentek feltöltése sikeres volt. A fájl nem fog azonnal megjelenni az oldalon, mivel annak jogi státuszát először egy harmadik fél ellenőrzi. Amennyiben a fájl nem sérti a szerzői jogokat, az ellenőrzést követően azonnal közzétesszük".

A Mininova a legnépszerűbb és a leggyakrabban keresett fájlok felülvizsgálatával indította el a programot. Ennek köszönhetően többek között olyan sokak által keresett tévésorozatok torrentjei tűntek el az oldalról, mint a Lost, a Hősök és a Szökés.

Az alkalmazás elindításával kapcsolatban többen valószínűsítik, hogy a honlap üzemeltetői kompromisszumkészségüket fejezik ki ezzel a holland jogvédő szervezet, a BREIN felé. A szervezet ugyanis eljárást kezdeményezett a Mininova ellen annak érdekében, hogy tartalomszűrésre kötelezze a honlap üzemeltetőit. Az ügyet május 20-án kezdi el tárgyalni a holland bíróság.

lost HENT torrent mininova TorrentFreak kalózfilm szűrés Hősök szökés letölt
Kapcsolódó cikkek