Cégvilág

5 milliós kártérítés az Airbus katasztrófa áldozatai után

Az AirFrance vezérigazgatója ma bejelentette: 17 500 eurós (5 millió forint) összegű kártérítést fizet az Airbus lezuhanása következtében elhunyt utasok családjainak.

Phillip Gourgeon vezérigazgató úgy tájékoztatta az AP-t: az Air France jogászai folyamatos kapcsolatban vannak a 32 országból származó 228 áldozatait rokonaival. A cég vezetője leszögezte: mindent megtesznek azért, hogy a kártérítések kifizetése akadálytalanul megtörténjen.

A cégvezér a francia RTL rádiónak adott nyilatkozatában említést tette arról is, hogy a cég közös megemlékezést szervezni a május 31-én lezuhant repülő áldozatainak tiszteletére. A hírügynökség megfogalmazása szerint néhány család korábban részvétlenséggel és azzal vádolta a légitársaságot, hogy nem adnak kellően gyors és pontos tájékoztatást a kutatással kapcsolatban.

Két napja a 447-es járaton utazók rokonainak türelmét kérték a repülőgép roncsainak felkutatásán dolgozó szervezetek. Párizsi tájékoztatójukon közölték: megtalálták az ötvenedik holttestet az Atlanti óceánon, de a kutatást a rossz időjárás nehezíti.

Airbus air france lezuhan áldozat kártérítés
Kapcsolódó cikkek