Cégvilág

Céges repülővel utaztak üdülni a segélyezett bankok vezérei az USA-ban

A The Wall Street Journal értesülései szerint az állami segélyben részesülő bankok vezetői magáncélú utazásokra is használták a vállalataik tulajdonában lévő repülőket.

A Bank of America, a Morgan Stanley és Regions Financial Corp. vezetői a repülési naplók tanúsága szerint nem csak hivatalos útjaikon használták a céges repülőket – idézi a The Wall Street Journal értesülését a Reuters.

A lap szerint a bankvezérek többször az európai, mexikói, floridai és Karib-tengeri üdülőhelyek közelében szálltak le a pénzintézetek repülőivel. Több esetben bizonyítottnak tekinthető a privát használat, mivel hétvégén vagy ünnepnapon került sor az utazásra, amelynek okát nem nevezték meg.

A Morgan Stanley szóvivője nem kommentálta a konkrét utazásokkal kapcsolatos értesülést, de megjegyezte, hogy John Mack vezérigazgató számára engedélyezték, hogy személyes céljaira is használja a repülőt. Hozzátette, hogy a gép működtetésének pontos költségeit minden évben közzéteszi a vállalat.

A Regions bank részéről szintén nem nyilatkoztak az egyes esetekről, de azt leszögezték, hogy minden, a céges gépekkel megtett utazás – legyen az magán- vagy üzleti célú – megfelelt működési szabályaiknak.

vezérigazgató repülő Morgan Stanley üdülő Bank of America
Kapcsolódó cikkek