Cégvilág

Ehhez a fényképezőgéphez nem kell töltőt vinnie - Fotók

A Casio bemutatta az Exilim Hi-Zoom EX-H10 kompakt digitális fényképezőgépet. A modell különlegessége, hogy kis mérete ellenére is ezer expozícióra képes egy akkumulátor töltéssel.

A cég szerint mivel a fényképezőgéppel ezer felvétel készíthető egy feltöltéssel, az átlagfelhasználónak nem is kell magával vinnie a nyaralásra az akkumulátortöltőt.

Az Exilim Hi-Zoom EX-H10-zel naponta 140 fotó készíthető egy héten keresztül – ez a teljesítmény mintegy háromszorosa a kategóriában szereplő más készülékekének – tudósít a PCWorld.

Az egy feltöltéssel elkészíthető képek számát a Camera and Imaging Products Association által meghatározott sztenderd szerint mérik úgy, hogy az a lehető legpontosabban tükrözze a szokásos használatot. Ugyan nem a Casio az első cég, amelynek terméke eléri az ezres határt, a többi, hasonló teljesítményre képes fényképezőgép azonban nem kompakt típusú.

Az egyetlen, ezer kép készítésére alkalmas kompakt rivális a Nikon Coolpix LX4, a 2007-es modellhez képest azonban a Casio új funkciókat is tartalmaz.

A 12 megapixeles készüléket 3 hüvelykes kijelzővel szerelik. Az Exilimmel 1280 x 720-as felbontású HD videó is rögzíthető, bár HDMI csatlakozás híján a Motion JPEG formátumba tömörített filmek nem nézhetőek közvetlenül a televízión. A modellt július 3-án dobják a japán piacra 408 dolláros (81 ezer forint) áron, a további megjelenésekről később tájékoztat a cég.


digitális fényképezőgép töltő Nikon casio akkumulátor
Kapcsolódó cikkek