Cégvilág

Felszámolási eljárás az M1 Outlet ellen

A hitelezők türelmüket vesztették és felszámolási eljárást kezdeményeztek az M1 Outlet Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ellen, tudta meg a Napi Gazdaság.

Az outletek közül harmadikként nyitott M1 Outlet Center Biatorbágyon, a Premier Outlet mellett szállt ringbe a vásárlókért, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Az M1 Outlet Kft. a három magyar magánszemély kezében levő FTB Invest Kft. tulajdonában van, amely befektetője, fejlesztője az outletnek - írja az mfor.hu a lap cikke alapján.

A cég felszámolási eljárása május 8-án kezdődött, a hitelezők követeléseiket június 17-éig jelenthetik be a kijelölt felszámoló Pannon Vagyonkezelő Kft.-hez. Az M1 Outletbe a fejlesztők folyamatosan pumpálták a pénzt, a társaság jegyzett tőkéje 735 millió forintra növekedett, vagyis nagyjából ennyi ment el a 16,5 ezer négyzetméter kereskedelmi és 11 ezer négyzetméter parkolófelülettel rendelkező ingatlanra. Az FTB 2007 őszén stratégiai megállapodást kötött az osztrák hátterű, ingatlan-tanácsadó CPB Hungária Kft.-vel a bérlők felkutatása céljából.

Az outletet a lehető legrosszabb időszakban adták át: 2008 első negyedévében, amikor megtorpant a kiskereskedelmi forgalom Magyarországon. Emellett már az outletek (GL, Premier) közti konkurenciaharc eldőlni látszott a Premier javára. A hazai divatkereskedelem outletesítése a Premiernek annyira bejött, hogy sorra szippantotta el a lehetséges bérlőket, így a konkurencia képtelen volt újabb márkákat megszerezni.

hitelezők felszámolási eljárás M1 Outlet Premier Outlet
Kapcsolódó cikkek