hitelezők

Görögország két évvel a határidő lejárta előtt vissza tudta fizetni adósságát

A visszafizetéssel lezárul a 2010-től 2018-ig tartó görög adósságválság fejezete is.
2022.04.05 Olvasási idő:

Szabadul az amerikai állampapírtól Kína

Kína hat hónapja legalacsonyabb szintre csökkentette amerikai állampapír-portfólióját januárban, de így is az Egyesült Államok legnagyobb hitelezője maradt.
2018.03.16 Olvasási idő:

Bajban lehetnek az Air Berlin hitelezői

Pert fontolgatnak az abu-dzabi Etihad légitársaság ellen az Air Berlin egyes hitelezői a Manager Magazin online kiadásában pénteken megjelent hír szerint.
2018.01.19 Olvasási idő:

Athénnak még bizonyítania kell

Görögország ragaszkodik ahhoz, hogy már nincs szüksége újabb mentőcsomagra, külső segítség nélkül is megáll a gazdaság a lábán.
2017.10.16 Olvasási idő:

Közös álláspontra jutottak Görögország nemzetközi hitelezői

Görögország nemzetközi hitelezői közös álláspontra jutottak Görögország makrogazdasági kiigazítási programjával kapcsolatban - jelentette ki Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter Brüsszelben, az euróövezeti pénzügyminiszterek tanácsa, az Eurogroup hétfő délutáni tárgyalása előtt.
2017.02.20 Olvasási idő:

Napokon belül megszülethet a görög megállapodás

Néhány napon belül létrejöhet a megállapodás a görög kormány és a hitelezők között a Görögországot a csődtől megmentő harmadik hitelcsomagról - közölte egy neve elhallgatását kérő bennfentes a Reuters hírügynökséggel.
2015.08.08 Olvasási idő:

Görög adósság: a hitelezők enyhíthetnek a terheken

Görögország európai hitelezői megállapodtak abban, hogy enyhítenek a görög adósságszolgálat terhein, ha az athéni kormány teljesíti az új, öt éven belül immár a harmadik pénzügyi mentőcsomaghoz kapcsolódó feltételeket - jelentette ki Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi kérdésekért felelős tagja.
2015.07.22 Olvasási idő:

Már vasárnap kora este összeülnek Görögország hitelezői

Már vasárnap kora este összeülnek Brüsszelben a Görögországnak hitelező nemzetközi intézmények képviselői, hogy megvitassák a kilátásba helyezett új görög megoldási javaslatokat - közölték uniós diplomaták.
2015.06.21 Olvasási idő:

Nem fogadták el a hitelezők az E-Star második javaslatát sem

A hitelezők – köztük a kötvényesek – a második fordulóban sem fogadták el az E-Star egyezségi ajánlatát. A csődvédelem alatt álló alternatív energetikai cég azt ajánlotta a hitelezőinek, hogy a tartozásokat tulajdonrésszé konvertálja, ennek érdekében hajlandó az alaptőkét akár 500 millió forinttal is felemelni.
2013.03.07 Olvasási idő:

Malév: A vagyon nem lesz elég a hitelezők kielégítésére

Folyik a Malév február 14-én megkezdett felszámolása, a vagyon feltérképezése és a lehetséges források feltárása, s a vizsgálatok jelenlegi szakaszában biztosnak látszik, hogy az összes hitelezői igényre a cég vagyona nem nyújt fedezetet - tájékoztatta a Malév szerdán az MTI-t.
2012.02.29 Olvasási idő: